Hvordan bruke Google Tag Manager 


Da har vi kommet til siste modul i faget (Digital Markedsføring), med Marius Vetaas Thomassen som vår foreleser😏. I denne delen av faget, skal vi blant annet lære om hvordan vi skal analysere trafikken vi får inn på bloggene og samtidig nettbutikken vår. 

https://unsplash.com/photos/eMemmpUojlw

Hva er Google Tag Manager ? 

Google Tag Manger er et Gratis managment-verktøy fra Google. Google Tag Manager gir deg muligheten til å spore og analysere trafikken til nettstedet ditt. Hvis du er en nettside, eier eller en blogger så er Google Analytics et suverent verktøy å bruke. Den gir deg en oversikt over kundene og seerne dine, og slik kan du se hva du kan gjøre bedre for å få et bedre resultat. 

Hvordan du kan sette opp GTM: 

Du trenger ikke å ha en kompetanse innenfor noe for å ta i bruk av GTM. Den er laget slik at alle kan bruke den. Slik setter du opp GTM til din nettside/nettbutikk: 

  1. Opprette en konto: https://tagmanager.google.com/#/home

Første du gjør er å trykke på linken, og når du har kommet inn til nettsiden deres så trykker du på Create Account (Lage bruker). Deretter må du lage en beholder. Den går ut på hvilken nettside du bruker, og at du skal informere GTM hvilken nettside de skal spore for deg. 

  • Legg til GTM på din nettside 

Steg nr.2 er at du legger til Google Tag Manager på din nettside. Måten du gjør dette på er veldig enkelt: du finner en kode på GTM siden og denne koden legger du til din nettside. 

  • Good to go boss. 

Nå har du gjort alt riktig og kan nå ta i bruk av Google Tag Manager. 

Vi kan dele Google Tag Manager i tre deler: 

Tag: Utdrag eller sporingspiksler 

Utløsere: GTM bruker disse til å fokusere på hvordan en tag skal sendes ut

Variabler: GTM kan ha et krav på tilleggsinformasjon for at tag’n din skal fungere på best en mulig måte. 

Hva er en Tag: 

Jobben til en Tag er å samle inn informasjon, og videre sende denne informasjonen til et analyseprogram. En tag kan for eksempel samle informasjon fra nettsiden din og sende den til en tredje part, som for eksempel Google Analytics. Ved hjelp av tag kan du lettere legge inn nye oppdateringer. På denne måten kan du lettere spore antall klikk og seere på nettsiden. 

Grunner til å bruke GTM:

Det er mange grunner til hvorfor du skal bruke Google Tag Manager. Jeg skal nevne noen få grunner for å bare vise deg at det finnes mange fordeler ved bruk av denne tjenesten: 

  • Ved bruk av Google Tag Manger har du alt på ett sted, noe som gjør jobben din mye lettere. 
  • Ved bruk av GTM, slipper du å få andre til å utføre den samme jobben som du selv kan gjøre. Når du tar i bruk av Google Tag Manger så behøver du ikke å ansette andre leverandører til å utføre den samme jobben som du selv klarer å gjøre på et mye kortere tid. 
  • Google Tag Manager informerer deg om hva brukerne dine gjøre på nettsiden din. Den viser deg hvilken sider som er mest attraktivt eller hva er brukerne mest interessert i. De sporer også blant annet, antall klikk, antall seere osv. 
Welcome to Simplicity concept onhttps://www.istockphoto.com/photo/welcome-to-simplicity-concept-gm499544604-80288871 road billboard

Hvis du ønsker å få best mulig innsikt på hva kundebasen din ønsker, så vil jeg anbefale og ta i bruk for Google Tag Manager og Google Analytics. Dette er noe som hjelper deg med å forstå mer av hva kundene dine er egentlig ute etter og hva de ønsker mer av. 

Er bare å sette i gang, og lykke til!😗

Referanser: 

Support GTM. Konfigurering og installering av Tag Manager. Hetet fra:

https://support.google.com/tagmanager/answer/6103696?hl=no#install

HORN MEDIA GROUP. Alt du trenger å vite om Google Tag Manager! Hentet fra: 

https://www.hornmedia.no/blogg/alt-du-trenger-a-vite-om-google-tag-manager


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.