Min Beslutningsreise


hentet fra: https://www.istockphoto.com/photo/person-hands-holding-two-cell-phones-vintage-old-and-modern-new-era-difference-gm1313689793-402122209

En onsdag ettermiddag satt jeg hjemme, sliten og trøtt. Jeg hadde hatt en dårlig dag, og tenkte for meg selv at det ikke kunne bli verre enn det allerede var. Der tok jeg jammen meg feil. Jeg bestemte meg for å dra på trening og få stresset av meg, da ulykken skjedde. Telefonen min falt ut av lomma og knuste i tusen hjerteskjærende biter. Livet mitt var ødelagt… . 

Neida, det var ikke så dramatisk som jeg skal ha det til. Uansett, telefonen var knust, men kunne fremdeles brukes, så vidt. Jeg klarte å bruke den i en uke før jeg var nødt til å kjøpe en ny en. Hvis denne ulykken ikke hadde skjedd, hadde jeg ikke tenkt eller hatt behov for en ny telefon. Her startet min beslutningsprosess.

Beslutningsprosessen består av følgende: 

Problemerkjennelse:

–       Trenger jeg et produkt? Hvorfor trenger jeg det? 

Informasjonssøk;

–       Hvor får jeg informasjon om produktet. 

Evaluering av alternativer:

–       Hvilke alternativ av det produktet passer meg best. 

Kjøpsbeslutning:

–       Funnet ut hvilke produktet jeg skal kjøpe. 

Vurdering av kjøpet:

–       Hvordan er produktet? Hva er dine meninger om kjøpet.

Problemerkjennelse

Jeg hadde egentlig ikke noe imot å bruke min gamle telefon. Den var gammel, men kunne fortsatt brukes. Men, etter at ulykken skjedde, måtte jeg ha en ny telefon som skulle dekke mine behov og forventninger. Jeg visste at jeg skulle kjøpe en iphone, men bare ikke hvilken modell, med tanke på at iphone kommer ut med en ny modell hvert år.

Informasjonssøk

Med tanke på at jeg alltid har hatt iphone så kunne jeg ikke tenke meg å gå for en Samsung for eksempel. Når det kommer til å finne informasjon om et slik produktet, så er dette ikke så vanskelig, ettersom iphone er veldig populær og ganske lett å få tak i.

Evaluering av alternativer

Jeg hadde mange ulike typer å velge mellom. Derfor testet jeg ut de ulike variasjonene, og ettersom min forrige iphone var større enn vanlig så ønsket jeg å gå for en som var like stor eller større. Jeg prøvde ut iphone 8 som var litt mindre enn min forrige telefon, og derfor kunne den ikke være et alternativ for meg. Jeg prøvde ut en iphone 13 pro max, den likte jeg veldig godt. Jeg snakket med en ansatt, og fortalte at jeg var interessert i denne modellen. Da sa han at de kun hadde den i hvit farge og i 1tb, noe jeg ikke fant meg interessert i. Da ble jeg fortvilet. Som student kunne jeg ikke ta for meg å bruke 19 390kr på en telefon.

Kjøpsbeslutning

Elkjøp medarbeideren ga meg forslag til andre modeller, blant annet iphone 13 pro, som er et hakk under pro max. Den var litt mindre enn det jeg ønsket at den skulle være, men med tanke på at jeg er student og ønsker å spare penger, og at de hadde denne tilgjengelig i fargene og GB som jeg ønsket meg. Også med tanke på at jeg ikke kunne tenke meg å bruke 19 390kr på en telefon, var dette et godt alternativ. Jeg endte opp med å kjøpe Iphone 13 pro. Noe som passet mine forventninger og krav. Denne varianten var også innenfor min ønskede prisklasse. Denne modellen har masse flere funksjoner enn min gamle telefon og dette gjør den bra nok til daglig-bruk for meg. Jeg mener at det å ha en telefon er en viktig og god investering, og et must for meg, ettersom alt gjøres digital nå om dagen.

hentet fra: https://www.istockphoto.com/photo/kyiv-ukraine-woman-uses-the-new-iphone-13-pro-gm1344018791-422499622

Vurdering av kjøpet

I etterkant av handelen, sitter jeg igjen med en ny telefon, som jeg er ganske fornøyd med. Denne telefonen har veldig mange funksjoner som gjøre den eksklusiv, som for eksempel: at den har en mye lengre batteritid, bedre kamera og video og den har 5G. Disse funksjonene gjør hverdagene mine mye bedre og effektivt, og har blitt til et must for meg.


Ett svar til “Min Beslutningsreise”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.