Mine erfaringer med å være student i Corona-tiden. Hva har skjedd?


I dette innlegget skal jeg gå ut ifra min mening og snakke om hvordan det har vært å være student under Covid-19 pandemien, inkludert egne erfaringer rundt dette. Denne pandemien har hatt både sine fordeler og ulemper for oss studenter og alle andre i samfunnet. 

Ved min start av studiet hos Høyskolen Kristiania, hadde vi alle våre forelesninger på zoom. Dette var noe både mine medstudenter og jeg ble vandt til, ettersom vi var nye studenter og ikke hadde tidligere erfart studie utenfor pandemien. Noe som både jeg og en del andre medstudenter av meg la merke til, var at det var vanskelig å opprettholde kontakt med de vi var i kohort med. Grunnen til dette var at vi ikke fikk møtes for å jobbe sammen med de fagene vi hadde gruppeeksamener i, og dette førte til veldig mange misforståelser og uenigheter. Dette førte videre til at noen endret kohortgrupper, og andre valgte å ta eksamen alene. 

Jeg ble kjent med et par medstudenter, som jeg videre ble ganske gode venner med. Vi pleide å dra til biblioteket for å se på forelesningene som var på zoom. Under forelesningene tok vi gode notater som vi i etterkant delte og diskuterte i plenum. Dette hjalp oss med å få flere ideer, forståelse for fagstoffet og lære av hverandre.  

En normal hverdag igjen!!

Situasjonen ble bedre, og restriksjoner ble lettet. Vi fikk endelig beskjed om at vi kunne ha en vanligere skolehverdag igjen, noe som mange av oss hadde gledet seg til. Endelig kunne vi møte opp fysisk til forelesninger. En ting jeg la merke til, var at jeg hadde mer motivasjon og interesse for skolearbeidet. Jeg vil tro at dette var grunnet det fysiske oppmøtet. Jeg og andre medstudenter bidro mer til arbeidet og vi fikk mer ut av forelesningene våre. 

Det dukket opp mange relevante spørsmål gjennom timen som fikk oss til å utdype oss mer om tema og få det beste ut av timen. Vi diskuterte mer med læren enn det vi pleide å gjøre på zoom, og det var mye hyggeligere når vi fikk sette et ansikt på stemmen til de vi har hørt på. Men alle gode ting slutter en dag. Det begynte å nærme seg oktober, da smittetallene begynte å øke igjen, noe som medførte at vi nok en gang måtte ha digitalundervisning. 

Fordeler og ulemper ved digital undervisning 

En ting jeg tenker kan være både positivt og negativt ved digitalundervisning, er at foreleserne tok opp alle timene. Dette var en positivt ting for de som hadde tidlige dagvakter eller som ikke kunne delta i forelesningene av andre grunner. Nå kunne man se forelesningene senere og få med seg tilstrekkelig med informasjon, og spole tilbake om man ønsket. 

På en annen side var det også noen ulemper med dette, og det var at mange studenter rett og slett utsatte skolearbeid fordi de alltids kunne se gjennom dette i lang stund etter. Man mista motivasjon, og rutiner ble endret. 

En annen fordel for oss som går på Høyskolen Kristiania, er at de var forberedt på dette og derfor hadde de investert på ulike hjelpemidler for foreleserne, slik at digitalundervisningen ble lettere for både student og foreleser. Jeg mener at dette var fantastisk, og at forskjell kunne merkes mellom aller første zoom undervisning og hvordan vi hadde det nå. Kvaliteten på bilde og lyd var mye bedre. 


2 svar til “Mine erfaringer med å være student i Corona-tiden. Hva har skjedd?”

  1. Hei, Diyar!

    Så fint at du har publisert første blogginnlegg. Gratulerer med opprettelse av blogg!

    Innlegget ditt er oversiktlig og lett å lese. Det er veldig fint at du benytter deg av underoverskrifter og bilder, fortsett med det! Det er også bra at du har en innledning som gir en introduksjon om hva innlegget handler om.

    Til neste gang vil jeg anbefale å skrive en konklusjon/avslutning som oppsummerer innlegget. Den trenger ikke å være lang, men god struktur styrker inntrykket! 🙂

    Jeg gleder meg til å lese neste innlegg, lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.